ПРАЦЮЄМО! Відправляємо з Києва, Одеси та Івано-Франківська | ОТРИМАЙ ЗНИЖКУ
Каталог товарів
ПРАЦЮЄМО! Відправляємо з Києва, Одеси та Івано-Франківська | ОТРИМАЙ ЗНИЖКУ
  • Головна
  • Блог
  • Як виміряти розмір стопи і вибрати правильний розмір взуття

Як виміряти розмір стопи і вибрати правильний розмір взуття

Коли ми йдемо купувати взуття, ми завжди орієнтуємося на розмір ноги, щоб приміряти взуття, але ...

Ви коли-небудь думали, що розмір який ви носите роками, дійсно правильний?

У більшості випадків ми ніколи про це не замислюємося, так як орієнтуємося на розмір, який нам говорять з дитинства. У цій статті ми покажемо вам, як дійсно і правильно вимірюється розмір вашої ноги.

Як дізнатися який розмір насправді потрібен?

Щоб дізнатися, який розмір ви носите, необхідно виміряти довжину ваших стоп (бажано це робити в другій половині дня, коли стопи найбільш широко розкриті), виконавши такі дії:

1 - Покладіть аркуш паперу в упор до стіни.

2 - Поставте ногу на лист, впираючись п'ятою в стіну. Якщо ви хочете, щоб вимірювання були більш реалістичними, використовуйте шкарпетки або гетри, які ви плануєте носити з цим взуттям.

3 - Відзначте на аркуші, де закінчується найдовший палець (це не завжди великий палець).

4 - Лінійкою (в сантиметрах) заміряйте відстань, яке вийшло від краю листа (де була п'ята) до точки яку ви зазначили.

5 - Додайте ще приблизно 0,5 см., щоб мати невеликий запас місця всередині взуття.

6 - Повторіть всі ці дії з іншою ногою.

Як перевести сантиметри в розмір взуття?

Отримавши вимір в сантиметрах, ви можете перетворити його в розмір взуття. Як? Консультації з таблицями розмірів для кожного бренду і виробника (вони зазвичай відрізняються один від одного і доступні користувачам на нашому сайті). У них, в залежності від вашого статі і віку (діти або дорослі), ви можете перетворити ці сантиметри в розмір взуття для конкретного бренду або виробника.

Багато виробників все більше і більше роблять ставку, особливо в спортивному взутті, на те, щоб вказувати розмір в сантиметрах на етикетці взуття, оскільки він є більш точним і глобальним.

Увага! Не забувайте враховувати ці аспекти

- ТИП НОГИ. Не у всіх з нас один і той же тип стопи, оскільки існують різні цифрові моделі, такі як «грецький», «єгипетський» або «квадратний», в яких великий палець ноги може бути не найдовшим.

- СПОРТИВНЕ ВЗУТТЯ. Тим, хто любить займатися спортом, важливо пам'ятати, що при виконанні фізичних вправ ступні розширюються і можуть розширюватися на 1 см більше, ніж довжина стопи в стані спокою. З цієї причини ми радимо залишати в спортивному взутті додатковий простір на 1-1,5 см. Більше нормальної довжини стопи.

- АСИМЕТРІЯ. У багатьох випадках у нас не однакова довжина обох стоп, одна трохи довша за іншу. Якщо це ваш випадок, то при покупці взуття вам завжди доведеться вибирати розмір по тій нозі, яка має найбільшу довжину, тому що це дозволить уникнути травм від тертя.

 

Всі ці рекомендації допоможуть вам підібрати ідеальний розмір взуття для ваших ніг. Тому, якщо ви вже визначилися з розміром, можете сміливо перейти в каталог спортивного взуття й вибрати свою пару.

Як виміряти розмір стопи і вибрати правильний розмір взуття
https://football-world.com.ua/uploads/articles/867a09547854d98589186db9df7deb5a675b6f9d.webp
Як виміряти розмір стопи і вибрати правильний розмір взуття