ПРАЦЮЄМО! Відправляємо з Києва, Одеси та Івано-Франківська | ОТРИМАЙ ЗНИЖКУ
Каталог товарів
ПРАЦЮЄМО! Відправляємо з Києва, Одеси та Івано-Франківська | ОТРИМАЙ ЗНИЖКУ

Як обрати футбольні бутси

1. Вибір правильного малюнка підошви

1.1 Гра на жорстких поверхнях. Якщо ви гратимете на полі з натуральним газоном, де дощі йдуть рідко, вам слід використовувати пару взуття з твердим покриттям. Взуття для твердого ґрунту зазвичай має десять або більше довших шипів, які рівномірно розподілені по нижньому краю взуття. Вони забезпечують достатне зчеплення для нормальних ігрових умов. Шипи можуть бути конічними або лопатевими. Конічні шипи закруглені внизу. Вони дозволяють гравцеві мати гнучкість руху. Лопатеві шипи призначені для того, щоб заглиблюватися в поле та покращити зчеплення з поверхнею. Однак вони не мають такої гнучкості, як конічні шипи, тому що їх важче витягти із землі. Взуття для твердого ґрунту — найбезпечніше взуття, яке можна купити, якщо ви не знаєте, на якому полі гратимете. Вона вважається прийнятною для багатьох різних ігрових умов.

1.2 Будьте готові до м'яких поверхонь. Якщо ви гратимете на полі, де часто йде дощ, вам потрібно надіти пару бутсів для м'якого ґрунту. Шипи для м'якого ґрунту аналогічні шипам для твердого ґрунту. Однак зазвичай їх всього близько шести, і вони стратегічно розташовані так, щоб взуття могло забезпечити максимальне зчеплення. Шипи для м'якого ґрунту також можуть бути конічними або лопатевими. У взутті для м'якого ґрунту буде два шипи в задній частині взуття по обидва боки від п'яти і чотири шипи, розташовані в передній частині черевика (по два з кожної сторони приблизно в дюймі один від одного) для підтримки балансу. Взуття для м'якого покриття слід використовувати лише на м'яких поверхнях. Носіння в інших умовах може призвести до травмування.

1.3 Гра на лисому ґрунті. Взуття для гри на твердому ґрунті призначене для того, щоб дати гравцям зчеплення та баланс на поверхнях, де більша частина трави була стерта, залишивши під нею лише тверду землю. Нижня частина бутсів для гри на ґрунті вкрита маленькими плоскими шипами. На відміну від шипів для натуральної трави, шипи для ґрунту розподілені по всій нижній частині взуття. Шипи для твердого ґрунту не призначені для заглиблення в землю. Скоріше вони пропонують зчеплення, щоб допомогти гравцеві балансувати на твердій поверхні. Взуття для гри на твердому ґрунті не підходить для полів із натуральною травою.

2. Вибір взуття залежно від позиції на полі

2.1 Нападник. Якщо ви нападаючий, ваше головне завдання на полі – забивати голи. Вам знадобиться взуття із чистою зоною удару, щоб ви могли ефективно контактувати із м'ячем. Зона удару футбольних бутс – це та частина, яка в ідеалі має стикатися з м'ячем. Зона удару розташована на верхній передній частині черевика. Як нападник, ви також можете придбати легше взуття, щоб ви могли здійснювати вибухові рухи. Шукайте взуття вагою від п'яти до восьми унцій.

2.2 Півзахисник. Якщо ви півзахисник, ви проведете більшу частину матчу, бігаючи туди-сюди полем. Вам знадобиться взуття, яке не дратуватиме ваші ноги після півторагодинного бігу туди-сюди. Переконайтеся, що ви вибираєте взуття зі зручними устілками та проміжною підошвою, яка добре підтримує п'яти. Устілка – це м'які подушечки всередині взуття. Деякі футбольні бутси мають знімні устілки. Проміжна підошва – це подушки, вбудовані у взуття.

2.3 Захисник. Якщо у вас оборонна позиція, ваше взуття дуже постраждає. Вибирайте взуття з міцною підошвою, здатною протистояти пошкодженням. Вам потрібно буде вміти вчасно зупинятися та легко змінювати напрямок, стежачи за нападниками супротивника. Подумайте про покупку взуття з чудовим зчепленням. Ви також можете захотіти, щоб у вашому взутті була велика зона удару для ефективного відбивання м'яча. Підошва - це нижня частина взуття, яка отримує пошкодження при старті та зупинці.

2.4 Воротар. Якщо ви воротар, зчеплення буде найважливішою частиною вашого взуття. Знайдіть взуття, яке витримає ваші рухи вперед та назад. Вам потрібно буде вміти упиратися ногами і легко стрибати з боку на бік. Значна зона удару також покращить вашу здатність виконувати удари ногою та передачі назад.

3. Правильний вибір бутс для ваших ніг

3.1 Виберіть улюблений матеріал. Футбольні бутси можуть бути виготовлені із різних тканин. Високоякісні бутси зі шкіри кенгуру набудуть форми ваших ніг після гри через деякий час, і вони дуже міцні. Однак вони трохи важчі за взуття із синтетичних матеріалів. З іншого боку, взуття, виготовлене з сітки, зазвичай дуже легке, але воно не підходить для гри у вологих умовах, оскільки вода може просочуватися в шкарпетки. Приміряйте взуття, зроблене з декількох різних матеріалів, перш ніж вирішити, який вам більше подобається. Деякі компанії розробляють сорти синтетичної шкіри у відповідь на заклики зоозахисників. Перевага штучної шкіри в тому, що матеріалу можна надати різні якості, наприклад водостійкість.

3.2 Перевірте посадку взуття. Ви хочете, щоб ваше взуття було зручним, але не надто тісним. Між носком та носком взуття має бути відстань приблизно з палець дитини. Якщо ви відчуваєте, як ваші пальці дряпають передню частину взуття, значить вони надто малі. Якщо ви можете помістити весь великий палець між пальцями ніг та передньою частиною, то взуття занадто велике. Якщо у вас широкі ноги, вам, можливо, доведеться пошукати взуття, яке вам буде зручним. Різні бренди випускають взуття різну ширину стопи. Наприклад: Nike розробляє дуже тонке взуття, а Joma та Kelme роблять взуття трохи ширшим. Носіння взуття, яке вам не підходить, може бути дуже болючим під час футбольного матчу і може призвести до мозолів на ногах. У довгостроковій перспективі вони можуть навіть спричинити утворення бурситу.

3.3 Купуйте найкраще взуття в межах вашого бюджету. Якщо ви плануєте грати у футбол на змаганнях, вам слід купувати взуття найвищого чи середнього рівня за якістю. Шипи найвищого рівня – це ті, які носять професіонали. Вони призначені для гри із максимальною продуктивністю. Однак вони не розраховані на тривалий термін служби, оскільки професійні футболісти часто змінюють взуття кожні кілька матчів. Взуття середнього рівня дешевше, довговічніше та часто пропонує характеристики, близькі до взуття найвищого рівня.

3.4 Визначте правильне розташування шнурка. Сучасні футбольні бутси не завжди мають шнурки в центрі. Деякі бутси розробляються так, щоб їх шнурки були звернені до зовнішнього боку взуття, щоб створити велику зону удару. Якщо ви звикли до того, що шнурки розташовані по центру, може знадобитися деякий час, щоб звикнути до того, щоб вони розташовувалися збоку. Розташування шнурків може змінити посадку та відчуття взуття. Якщо ви хочете, щоб ваші бутси були тісними, ви можете використовувати шнурки посередині. Взуття зі шнурівкою збоку може бути більш вільним на дотик.

Як обрати футбольні бутси
https://football-world.com.ua/uploads/articles/5fcf2a398a9ab13a2ef26aca0eed292f81bc4186.jpg
Як обрати футбольні бутси